• Plaka Naxos

  Welcome To Marine Dream

 • Plaka Naxos

  Choose The Best Resort For You

 • Plaka Naxos

  Stay Right Next To Plaka Beach

 • Plaka Naxos

  Spend The Best Moments In Plaka Naxos

 • Plaka Naxos

  Experience The Best Luxury & Hospitality

 • Plaka Naxos
 • Plaka Naxos
 • Plaka Naxos
 • Plaka Naxos
 • Plaka Naxos
 • Plaka Naxos
 • Plaka Naxos
 • Plaka Naxos
 • Plaka Naxos
 • Plaka Naxos

Πλάκα Νάξος

Πλάκα Νάξος

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το συγκρότημα Marine Dream βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία της Πλάκας, μόλις 50 μέτρα από την θάλασσα. Η Πλάκα που είναι γνωστή για την πανέμορφη της Παραλία με τα πεντακάθαρα νερά της και την ψιλή της λευκή άμμο, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες παραθεριστών, πολλοί από τους οποίους γίνονται μόνιμοι επισκέπτες της περιοχής.

Έχει πολύ καλή τουριστική υποδομή ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ήσυχες περιοχές για χαλαρές διακοπές.

Στην Πλάκα θα βρείτε θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες, εστιατόρια, με τοπική, ιταλική, μεξικάνικη κουζίνα και mini markets.

Αποστάσεις από το Marine Dream

 • Πλαζ: 50 μέτρα
 • Στάση λεωφορείου: 150 μέτρα
 • Mini market: 500 μέτρα
 • Λιμάνι: 6 χλμ
 • Αεροδρόμιο: 4 χλμ

 

 

Marine Dream

ΖΕΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

 

ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ

 

ΣΤΗΝ ΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

 

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ

 

Plaka Beach

Marvellous long and wide beach with soft and very fine sand, crystal clear waters, gentle slope into the sea and plenty of accommodation, cafes and restaurants. Water sports are available.

Plaka Naxos

Naxos Attractions

NAXOS ATTRACTIONS

Πορτάρα : Το "σήμα κατατεθέν" της Νάξου
Είναι κτισμένη στο νησάκι "Παλάτια", στην άκρη του λιμανιού. Είναι η γιγαντιαία και μεγαλοπρεπής πύλη ενός ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα. Κτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα, την εποχή του τύραννου Λύγδαμι, όταν η Νάξος ήταν μεγάλο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο.

Αρχαιολογικό Μουσείο
Εδώ εκτίθενται τα ευρήματα των ανασκαφών, έργα της τέχνης και της καθημερινής ζωής από την προϊστορική περίοδο ως τα πρώιμα βυζαντινά χρόνια (4η χιλιετία π.Χ.- 6ος αι. μ.Χ.). Το μουσείο στεγάζεται στο κτίριο της παλιάς Εμπορικής Σχολής (κτίσμα του 17ου αιώνα), μέσα στον χώρο του Κάστρου.

Αρχαιολογικός χώρος Γκρόττας
Κάτω από την πλατεία της Μητρόπολης, οι ανασκαφές αποκάλυψαν ένα τμήμα της μυκηναϊκής πρωτεύουσας της Νάξου (1300 π.Χ.). Ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και είναι ανοιχτός στο κοινό.

Το Κάστρο
Εντυπωσιακό μνημείο που συνδέεται με την μακρόχρονη ενετική κυριαρχία (1204 - 1537). Βρίσκεται στον λόφο που αποτελεί την φυσική ακρόπολη της Χώρας. Το οικοδομικό αυτό σύνολο έχει την μορφή μεσαιωνικής πόλης με τους εξωτερικούς τοίχους των περιφερειακών σπιτιών να σχηματίζουν το τείχος του Κάστρου.

Ύρια - Ιερό Διόνυσου
Το ιερό των Υρίων, 10 χλμ. νότια της Χώρας, στη θέση Λιβάδι, ήταν το επίσημο ιερό του αστικού κέντρου της Νάξου και ήταν αφιερωμένο στον Διόνυσο. Ο ναός που διατηρήθηκε ορατός και αναστηλώθηκε ανήκει στον 6ο αιώνα π.Χ. Οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου έχουν ολοκληρωθεί (ευκολότερη πρόσβαση από το χωριό Γλυνάδο).

Τα μουσεία της Απειράνθου
Στο ορεινό χωριό της Απειράνθου, υπάρχουν τρία μικρά μουσεία: αρχαιολογικό, γεωλογικό και λαογραφικό. Στο αρχαιολογικό μουσείο φιλοξενούνται προϊστορικά ευρήματα από ανασκαφές σε διάφορα σημεία κυρίως της Ν.Α. Νάξου

Σαγκρί - Ναός της Δήμητρας
Το ιερό του Γύρουλα, κοντά στο χωριό Σαγκρί, ήταν το θρησκευτικό κέντρο μιας κατ' εξοχήν αγροτικής περιοχής και ήταν αφιερωμένο στην λατρεία της θεάς Δήμητρας αλλά και του Απόλλωνα. Ο ναός ανήκει χρονολογικά στον 6ο αιώνα π.Χ. και ήταν εξ ολοκλήρου (συμπεριλαμβανομένης και της στέγης) κατασκευασμένος από λευκό μάρμαρο. Σήμερα έχει τελειώσει η αναστήλωσή του ενώ λειτουργεί και μουσειακή έκθεση.

Κούρος (Φλεριό)
Στο Φλεριό, κοντά στο χωριό Μέλανες, σε καταπράσινη κοιλάδα, βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος, στην θέση που το παράτησαν οι αρχαίοι τεχνίτες, ένας μισοτελειωμένος Κούρος (ανδρικό άγαλμα). Το άγαλμα έχει υπερφυσικό μέγεθος (6,4 μέτρα) και είναι έργο του 7ου αιώνα π.Χ.

Κούρος (Απόλλωνα)
Κοντά στο χωριό Απόλλωνας, στην είσοδο ενός αρχαίου λατομείου, βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος, από το οποίο δεν αποκολλήθηκε ποτέ, ένας μισοτελειωμένος Κούρος (ανδρικό άγαλμα). Το άγαλμα έχει ύψος 10,45 μέτρα, παριστάνει τον Διόνυσο ή τον Απόλλωνα και χρονολογείται στις αρχές του 6ου π.Χ. αιώνα..

Ο παλαιόπυργος της Πλάκας
Αρχαίος ελληνικός πύργος, ανάμεσα στο χωριό Τρίποδες και την παραλία της Πλάκας. Ο θρύλος που τον περιβάλλει μιλάει για μία μάντισσα-βασιλοπούλα που ζούσε σ' αυτόν.

Ο πύργος του Χειμάρρου
Είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Νάξου. Βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της, ανάμεσα στον Ζα, το ψηλότερο βουνό της και την θάλασσα. Ο πύργος του Χειμάρρου είναι στρογγυλός, κτισμένος από μάρμαρο και σώζεται σε ύψος 15 μ. περίπου. Επικρατεί η άποψη ότι κτίστηκε στα ταραγμένα ελληνιστικά χρόνια (4ος - 3ος αι. π.Χ.).

Το κάστρο του Απαλίρου
Βρίσκεται στην κεντρική Νάξο, στην κορυφή απότομου βουνού. Κτίστηκε την βυζαντινή εποχή. Στους πρόποδές του, βρισκόταν η πρωτεύουσα της βυζαντινής Νάξου.

Το μοναστήρι του Φωτοδότη Χριστού
Στους βυζαντινούς χρόνους ανήκει χρονολογικά το οχυρωμένο μοναστήρι του Φωτοδότη Χριστού, έξω από το χωριό Δανακός, με πολύ ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Οι θρύλοι λένε ότι το έκτισε κάποια βυζαντινή βασιλοπούλα.

Η Παναγία η Πρωτόθρονη
Η εκκλησία της Παναγίας της Πρωτόθρονης (9ος - 10ος αι.), στο χωριό Χαλκί της Τραγέας, είναι η μεγαλύτερη βυζαντινή εκκλησία της Νάξου. Η εκκλησία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τα επάλληλα στρώματα των τοιχογραφιών της. Λειτουργεί από τα παλαιοχριστιανικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Η Παναγία η Δροσιανή
Βρίσκεται κοντά στο χωριό Μονή και είναι σημαντικό μνημείο της παλαιοχριστιανικής περιόδου. . Διακρίνουμε τρεις οικοδομικές φάσεις. Το παλαιότερο στρώμα τοιχογραφιών είναι του 7ου αιώνα.

Ενετικοί πύργοι
Οι περισσότεροι πύργοι που συναντάμε σήμερα είναι οι ενετικοί που συνδέονται με την περίοδο της φεουδαρχίας. Οι πύργοι είναι κτισμένοι με ναξιώτικη πέτρα. Δεν είναι ασβεστωμένοι ούτε έχουν κανένα άλλο επίχρισμα, πράγμα που τους κάνει να γίνονται ένα με το τοπίο. 
Οι σημαντικότεροι μεσαιωνικοί πύργοι που διατηρούνται μέχρι τις μέρες μας είναι ο πύργος του Μπελόνια, κοντά στο χωριό Γαλανάδο, οι πύργοι του Γκρατσία και του Μαρκοπολίτη, στην Τραγαία, ο πύργος του Φραγγόπουλου, στο Κουρουνοχώρι, ο πύργος του Μπαρότση , στο χωριό Φιλώτι.

Παναγία η Υψηλοτέρα
Είναι ένα μοναστήρια-φρούριο, κτισμένο ανάμεσα στο χωριό Γαλήνη και την θάλασσα. Η Παναγία η Υψηλοτέρα (πύργος της Υψηλής) ιδρύθηκε το 1600 από τον ορθόδοξο Έλληνα Ιάκωβο Κόκκο και αποτελούσε ορμητήριο και καταφύγιο των αγροτών της περιοχής, στον αγώνα κατά των Φράγκων.

Το μοναστήρι και ο πύργος της Αγιάς
Η Μονή της Αγιάς είναι κτισμένη στο βόρειο τμήμα του νησιού, σε υψόμετρο 220 μέτρων. Στο προαύλιό της υπάρχει πηγή που περιβάλλεται από πελώρια πλατάνια. Περίπου 150 μέτρα πάνω από την Μονή υψώνεται ο πύργος της Αγιάς (17ος αι.) που καταστράφηκε πρόσφατα από πυρκαγιά. Ο Πύργος είναι ορατός από τον παραλιακό δρόμο που συνδέει την Χώρα με τον Απόλλωνα (περίπου 6 χλμ. πριν τον Απόλλωνα).

 

 

Read More
Plaka Naxos

Useful Telephones

Κέντρο Υγείας Χώρας
2285023676
Δήμος Νάξου
2285360100
Δήμος Δρυμαλίας  
2285032647-8
Επαρχείο
2285025822 
2285024695
ΚΕΠ Δήμου Νάξου
2285037130
ΚΕΠ Επαρχείου Νάξου
2285024303
ΚΕΠ Δρυμαλίας
2285029315
Δημοτικό Λιμενικό
Ταμείο Νάξου
2285029050
Αστυνομικό Τμήμα Χώρας  
2285022100
Αστυνομικό Τμήμα Φιλοτίου  
2285031224
Λιμεναρχείο
2285022300
Πυροσβεστική
2285032199
ΔΕΗ  
2285022214
ΟΤΕ 

2285022599
ΕΛΤΑ  
2285022211
Aεροδρόμιο Νάξου
2285023292
2285024816
Μετεωρολογικός Σταθμός  
2285022465
Μουσείο  
2285022725

 

Read More
Plaka Naxos

Naxos Local Products

 

Η Νάξος είναι το πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Τα προϊόντα που παράγει, γνωστά σε όλη την Ελλάδα για την εξαιρετική τους ποιότητα, αποδεικνύουν πως το νησί είναι - όπως λένε και οι ντόπιοι - ένας ευλογημένος τόπος. 
Η νότια Νάξος, το Λιβάδι με τις εύφορες κοιλάδες της ενδοχώρας και τα γύρω χωριά, παράγουν μεγάλες ποσότητες σε πατάτες, το φημισμένο ναξιώτικο γεωργικό προϊόν, φρούτα και λαχανικά. 

Η καταπράσινη κοιλάδα των Εγγαρών προσθέτει στην ετήσια συγκομιδή του νησιού μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών από τα απέραντα περιβόλια της. Τα Σμυριδοχώρια της ορεινής Νάξου που είναι κτισμένα σε αμπελόφυτες πλαγιές παράγουν το «νέκταρ των Θέων» όπως αποκαλούν το φημισμένο κρασί τους. Η Νάξος φημίζεται και για το καλό της λάδι. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο νησί καλλιεργούνται πάνω από 400.000 ελαιόδεντρα, από τα οποία τα 200.000 βρίσκονται στο λεκανοπέδιο της Τραγαίας. 

Και φυσικά δεν είναι μόνο τα γεωργικά προϊόντα που έχουν κάνει γνωστή τη Νάξο στους καλοφαγάδες αλλά και τα κτηνοτροφικά προϊόντα της που είναι εξίσου αρίστης ποιότητας. 
Στα βουνά της ορεινής και ημιορεινής Νάξου εκτρέφονται εκατοντάδες κατσίκια και αρνιά, ενώ στο Λιβάδι εκτρέφονται κυρίως αγελάδες. Από το γάλα τους φτιάχνονται τα περίφημα ναξιώτικα τυριά: γραβιέρα, κεφαλοτύρι, ξυνότυρο και ξυνομυζήθρα. 

Κι επειδή οι ναξιώτες φημίζονται για το κέφι και την μουσική τους παράδοση, δεν θα μπορούσαν παρά να συνοδεύουν τα γλέντια τους, εκτός από το ντόπιο κρασί τους και με το τοπικό τους λικέρ. Το περίφημο λικέρ Κίτρο που προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων της κιτρίας, που καλλιεργείται μόνο στα εύφορα εδάφη της Νάξου. 
Στο Χαλκί μπορείτε να επισκεφθείτε το παραδοσιακό αποστακτήριο και να πληροφορηθείτε τα μυστικά παραγωγής του εξαίσιου τοπικού λικέρ. 
Τα παραδοσιακά προϊόντα της Νάξου μπορείτε να τα αγοράσετε από τα καταστήματα της Χώρας αλλά και των υπόλοιπων περιοχών. Και φυσικά πριν τα αγοράσετε μπορείτε να τα δοκιμάσετε στις ταβέρνες όλου του νησιού. 

Όσο αφορά τις αγορές σας, μην παραλείψετε να αγοράσετε και κάποιο χειροποίητο παραδοσιακό υφαντό καθώς και κεραμικά αντικείμενα που η κατασκευή τους έχει μακραίωνη παράδοση στο νησί.

 

 

Read More
-